Olvasóink által beküldött írások

Az elküldött kuponok itt kerülnek közzétételre.

Az üzenet (hozzászólás) beküldéséhez szükséges kupont ennek a lapnak az alján találod meg.
Ne feledd, régi hagyományunkhoz híven a beküldött írások nem azonnal jelennek meg! (Részletesebben olvashatsz erről a KupOnline című cikkben.)

394 hozzászólás a(z) Olvasóink által beküldött írások bejegyzéshez

 1. Névtelen szerint:

  Csak érdekességként szeretném megkérdezni, hogy Wolfram meddig használt Atari-kat az újság szerkesztésére, illetve működött-e rendben a szótagoló program, amit írtam neki annó.

 2. Csuhás szerint:

  Bocskoros felől is szomorú híreket kaptunk. :-(

 3. Szürketestvér szerint:

  Igaz, ez egy “nosztalgia fórum”…ám így nem jó nosztalgiázni, mert ma kaptam/tuk a hírt, ami bizony szomorú. Voyager rovattárs, ahogy Ket írta : “.. ma hajnalban elhagyta a földet..”

  Csak tőmondatok.
  Vigasztal, ha írom.
  Csak elutazott.
  (Jó utazást Voyager testvér!)

 4. Szürketestvér szerint:

  ..és alighanem utólszorra:

  Na jó estlétet!

  Minden bizonnyal minden vendég és tag is felhevülten várhatja, hogy e héten Szt (ami nem szigorúan titkos, henem inkáébb szürketestvér) vajon mit tippel a sportfogadáson?
  Hát ime:
  Fa kupa (angol foci véderedménye) megnyeri a : Watford odds.: 5,5
  Angol chamoinship /angol NB2/ foci bajnokság, megnyeri a : Middlesbrough odds.: 1,55
  Francia kupa és aztat megnyeri a : O. Marseille odds.: 4,7
  Bajnokok ligája (foci) megnyeri az: Athletico Madrid odds: 4,7
  Európa liga (foci) megnyeri az : Liverpool Fc. odds.: 2,6

  A fentiek, un. hosszútávú fogadások. Azaz előre tekintve, mint egy jós, vagy inkább jövőbelátó megteszem tippjeimet.

  Ezek felettébb nem olyan súlyosak, mint amit Putia (Püthia) jósolt a spártai népnek Xerxés hadával szemben.

  ?..Sorsotok, ím ez lesz majd, tág terű Spárta lakói:
  vagy gyönyörű város dől romba a perzsa kezétől,
  vagy, ha nem így lesz, majd Héraklész hős ivadékát
  gyászolják, kik lakják szép Lakedaimónt??

  (avagy szabad értelmezésben, vagy a király, vagy az ország veszik oda)
  ,

  Szóval feldobom a tippeket nyersben összekötve, azaz mindnek ?ülnie kell?. Teszek rá (nanemúgy) 250 Ft-t és ha bejön akkor a nyeremény 122.406 Ft-ocske lenne.
  Azon még töröm kis fejecskémet, hogy a fentieket – kiveszem belőle a Middlesbrough győzelmét ? megteszem Lucky15 variésönbe?.alaptéttel 70 Ft-tal, ami 1050 Ft-ba kerülne. Ám ha már egy tipp bejön akkor már akad egy kis nyeremény.

 5. Névtelen szerint:

  Akkorbejentkezésnélkül:
  Jó szurkolást, jó tippelést!
  Ime az e heti ?tutti-k?

  Estoril ? Boavista : D (döntetlen) odds.: 2,9
  Braga ? Tondela : D (döntetlen) odds.: 4,4
  Leeds ? Reading : D (döntetlen) odds.: 3,05

  Estoril és Boavista összecsapás (foci) a portugál első ligában. Az Estoril a18 csapatos portugál bajnokság 8. helyén áll. A lejátszott 29 forduló után szerzett 39 pontot, rúgott 34 gólt és kapott 36-ot. Van 6 döntetlenje, 11 győzelme és 12 veresége. Az európai porondra, európai kupaküzdelmekre való kijutást biztosító 5. helyezéstől 6 pontra áll.
  A Portó város második nagy csapata a Boavista nem a legjobbanb szerepel a bajnokságban. jelenleg a 15. helyen áll 3 pontra a kieső helyektől. Ez idáig lejátszott 29 meccs során 6-ot megnyertek, 8 esetben ikszeltek és 15 alkalommal vereséggel hagyták el a pályát. Bizony, a párducokat, vagy inkább a kockásokat igen csak fenyegeti a kiesés lehetősége. A csapat címere, egy pajzs, amelynek alapszíne pepita, a pajzs felett egy 5 ágú (nemesi) korona ékeskedik. A pajzsot alulról felfelé egy növény koszorú öleli aminek az alsó részén egy szimetrikusan hajtott szalagsávban a klub alapítási éve, 1903 látható. A pajzs felső negyedében, a ?sakktábla? felett a club nevének kezdőbetűi olvashatóak.
  Szóval a ?pepitáknak? nagyon kell a pont, vagy pontok. Ugyanúgy a kanbáriknak, azaz az Estoril csapatának, amennyiben az a célja, hogy elcsípje a bajnokság 5. helyét. A formájukat tekintve az Estoril jobban áll. Bár az előző fordulóban vereséget szenvedett a nacional Madeira otthonában de előtte két ízben győzött. A kockások evvel szemben gyengébb formát mutatnak, az előző két fordulóban ikszeltek, előtte a Benficával szemben maradtak alul a hazai közönség előtt. A mérközés esélyese az Estoril, de szerintem a ?Boa? kihúzza egy egálra. Az őszi (decemberi) találkozójuk a Boavista otthonában 1:1-es eredménnyek ért véget, úgy hogy a kockások vezettek és a kanárik büntetővel egyenlítettek. Tehát tippem döntetlen.

  Szintén portugál foci, az első liga a következő mérkőzés, a Braga és Tondela találkozó. A Braga a bajnokságban jelenleg a 4. helyen áll, az 5. helyezett nem igazán veszélyezteti, mivel 6 ponttal lemaradva áll mögötte. Ám a Bragának sok esélye sincsen hogy a dobogóra felkapaszkodjon, lelökve onnan a FC Portot, mivel az 10 ponttal előzi meg őt. A ?főpapok? vagy az ?érsekek? ahogy becézik a Braga csapatát nincsenek jó formában. Kiestek az Euróa ligából ? igaz ez már a negyeddöntő volt ? a Shatar Donyeck épp tegnap ütötte ki őket 4:0-val. (Az első mérkőzés a Braga otthonában is Donyeck győzelmét hozta) A bajnokságban az előző fordulóban egy döntetlent játszottak, alőtte viszont a Benfica otthonában egy ötöst kaptak. A csapat fáradt lehet.
  A Tondela csapata a 10 forduló óta egyenletes teljesítményt mutatva az utolsó helyen állnak. Bár meg jegyezni és igen lényeges dolog lehet, hogy az előző két fordulóban győzelmet arattak. Az Union Madeirat verték egy fával, és előtte a Porto otthonában tudtak 1:0-ra győzni. A csapatnak 20 pontja van, 6 pontnyi messzeségben áll előtte a ?bentmaradó? hely. Az őszi idényben a Braga egy nullra nyerni tudott a Tondela 5000 főogadóképességű kis grundján. Lehet a Tondela ?megébredt? és a minden-mindegy alapon küzd a bentamaradásért. A Braga közönsége csalódott lehet az elbukott negyeddöntő miatt. A kérdés mennyire viselte meg a játékosokat a kudarc. Tippem meglepetés, döntetlen.

  Leeds és a Reading összecsapása az angol foci, championship-jében, azaz az ?angol NBII-ben?. A Leeds jelenleg, a lejátszott 41 forduló után, a 15. helyen áll, és a Reading eggyel felette a 14. pozicióban várja a mnérközést. Mind a két csapatnak 51-51 pontja van. A Reading az előző kétfordulót vereségekkel zárta, a Leeds egy győzelmet és egy vereséget tudhat magának a fenti viszonylatban. Az őszi találkozójuk 0:0-ás döntetlennel zárult Reading városában. Úgy gondolom a Leeds jobb formában van, ám a Reading nem akarja hogy a tabellán eléje ugorjanak. Így a meccs végén a majdnem 38.000 fő befogadására képes stadion kijelzőjén döntetlen eredmény fog villogni.

  Megjátszom Patent variésönben, azaz ha már egy mérkőzés ?ül? akkor jön vissza csöpp pénzecske. Az alaptét vszeg 70 Ft-ocska lesz, így a játék 490 Ft-ba fog kerülni. A várható nyereményt nem számoltam ki.

  Viszont úgy döntöttem, hogy megjátszom a fenti meccseket esélyesre…azaz papírra. Így:
  Estoril – Boa Hazai, vagy döntetlen győzelem, odds: 1,25
  Braga ? Tondela : hazai siker odds.: 1,35
  …és Leeds ? Reading : hazai győzelem, vagy döntetlen : odds.: 1,4
  Ezt simán kötésben alaptéttel, azaz 200 Ft-tal teszem meg.

  (Nem tudom, még nem döntöttem el, hogy illik-e írni ide, vagy inkább nem. Vagy csak meghagyni úgy az oldalt, a lapot, ahogyan régen valaki engedte és támogatta papírformátumban. Ezen már korábban is gondolkoztam. Eldöntöm)

 6. Csuhás szerint:

  Kedves Szürketestvér!
  Két aktív hozzászólóm is van. Az egyik te vagy a másik egy lelkes szemetelő. Őkelme a karakterek másolásában jól teljesített, mivel azonban gyanítom, hogy nem magyar ajkú, captchat cseréltem.
  Lássuk miként boldogul a részint anyanyelvünkön fonetikusan írt számokkal tűzdelt matematikai feladványokkal! :-D
  Ha ezt az üzenetet olvasod, akkor az azt jelenti, hogy bejelentkezés nélküli üzenetküldés esetén a megoldást téglalapba numerikus módon is beírhatod.

 7. Szürketestvér szerint:

  Jó estlétet!

  Hosszú idő után egy újabb tippelési sorral örvendeztetem meg ?csodálóimat? . Mert minden bizonnyal többen csodálnak, hogy alig-alig nyerek és mégis csak egyre-egyre tippelgetek.

  Burnley – Leeds (hendikep 0:1) : D (döntetlen) odds.: 3,3
  Watford ? Everton : D (döntetlen) odds.: 3,05
  Fulham ? Cardiff : D (döntetlen) odds.: 3,2
  Real Madrid ? Eibar (hendikep 0:2) V (vendég győzelem) odds.: 2,3

  A Burnley és a Leeds United csatája az angol foci, Championship-jében, amely majdnem olyan mint a magyar NB2, vagy ahogy mostanság nevezik a fő-fő szponzor alapján Merkantil bank liga. A Burnley tavaly még a premier ligában játszott, azonban onnan kiesett. Ám úgy néz ki, hogy nagyon szeretne visszakapaszkodni, mivel jelenleg a bajnokságban 40 lejátszott forduló után az első helyen áll. A Championship 24 csapatos küzdelem sorozat. Tehát van bőven forduló. A Burnley, a ?bordók? így nevezik őket, vszeg az alap mez szín miatt, szóval a Bordók, az utóbbi három fordulóban csak egálokat csináltak. Ami nem annyira jó, mivel a mögötte, a második helyen loholó Middlesbrough egy meccsel kevesebbet játszva, csak egy ponttal marad le. Tehát ebből kiindulva, a Bordóknak igen kell a győzelem, főképp otthon. Az előző fordulóban a velszi Cardiff csapatát fogadta és egy gólnélküli mérkőzést láthatott a meccsre kilátogatott 15740 néző. A stadion amúgy 22500 látogató fogadására alkalmas. Óóóó és ahogy kell, a kapuk mögött is vannak lelátók. Nem úgy mint a Pancho arénában Felcsúton. Ahol csak a kapuk mögött nincs, csak a pálya szegleteknél (a szögletzászlók mögött) vannak nézői helyek. Igaz a TurfMoor-ba a jegyárak 7 font (gyermek) és 35 Font között vannak, helytől, kortól és miegyébtől függően. Azért a Pancho-ban, ha a helyszínen váltok jegyet akkor is megúszom egy ezresből, mint felnőtt és nem falubeli. De persze mások a keresetek is ésatöbbi….de most nem is ez a lényeg. Hanem a TIPP…. A Leeds United, a ?Fehérek? a becenevük alapján, a tavalyi évben is ebben a bajnokságban rúgták a bőrt és a végén a 15. helyen álltak meg. Jelenleg ugyanott tanyáznak, azaz a 15. helyen. Az előző fordulóban QPR-t fogadták és egy 1:1-es egállal vonultak le a harcmezőről. Előtte két fordulóban vereséget szenvedtek, ám azelőtt meg a Blacburn-t és a Cardifot lepték meg, mivel azoknak otthonából elhozták a győzelemmekkel járó három-három pontot. Jó kis meccs várható. De én úgy gondolom, hogy a Burnley-nek el kell döntenie, hogy megnyeri-e a bajnokságot és visszakapaszkodnak majd a csúcsligába. A hazai szurkolók is ezt várhatják tőle…. Így tippem a meccsre 0:1-es hendikepben, (azaz a Leeds egy nullás előnnyel indul) döntetlen. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a bordók egy góllal jobbak lesznek a fehéreknél.

  A Waford és az Everton találkozója at angol foci peremier ligájában, amely majdnem olyan mint az magyar NB1 (OTP bank liga). A Wtford, a ?darazsak? egy ponttal lemaradva az Evertontól, a bajnokság 14. helyén állnak a lejátszott 31 forduló után. Az Everton, a ?Kékek?, vagy a Karamellák ki melyik becenevet kedveli jobban, jelenleg a 12. helyen állnak, igaz egy meccsel kevesebbet játszottak a darazsaknál. A nagy múltú Liverpooli csapat nem a legjobban, sőt elég rapszodikusan szerepel a bajnokságban. A csapat címerébe ismételten, a szurkolók nyomására visszakerült, mottóhoz képest ?Nil Satis, Nisi Optimum? (csak a legjobb elég jó) elég visszafogottan teljesítenek. Igaz még talpon vannak és harcolnak még az FA kupában, az elődöntőben. A Liga kupában is odáig verekedték magukat, ahol aztán a Manchester City ütötte ki a csapatot. Szóval nem rossz gárda ez, ahogy a Watford sem. Hiszen ő is ott van az FA kupa elődöntőjében, ahol majd a Crystal Palaceval mérkőzik. Minden bizonnyal a tárgybeli mérkőzés (tippügyileg) kemény küzdelmet fog hozni és a lefújás után a csapatok felemás érzésekkel, de azért elégedetten egy döntetlennel vonulnak le a pályáról.

  A Fulham és a Cardiff összecsapása a Chanpionship-ben. A londoni csapat tulajdonosa, a pakisztáni-amerikai, Shahid Khan vszeg nem így gondolta a jó szereplést a bajnokságban, mivel a Fulham jelenleg a 19. helyen áll. A tavalyi évben szintén ezen szinten focizott, ám akkor a bajnokságot a 17. helyen zárta. A pakisztáni nem jómen (inkább Ómen) hiszen 2013-tól, hiszen 2014-ben kiesett a klub a premier ligából és a trauma a másodosztály alsó szintjén tartja jelenleg is a csapatot.
  A Cardiff, a velszi csapat a bajnokság 7. helyén tanyázik, a begyűjtött 67 ponttal, A Fullhamnek evvel szemben 44 pontja van. A ?fecskék? a Cardiff, egyenletes jó teljesítményt nyújt a bajnokságban, erős középcsapat benyomását kelti. A Fulham utolsó két bajnoki meccsét megnyerte, a Preston otthonából hozta el a három pontot, előtte meg a MK.Dons csapatát fogadta és 17.588 tomboló néző előtt győztesen hagyta el a küzdőteret. A Fecskék, az előző fordulóban az első helyezett Burnley oroszlánbarlangjában kiharcoltak egy döntetlent, előtte a Derby Count -ot fogadták és a meccsre kilátogató 28.680 szurkoló jelentős része elégedetten távozhatott, mivel a ?velszi gárda? 2:1-re győzni tudott. A Fulhamnek nagyon kell a pont, bár inkább talán matematikailag van ?esélye? hogy beérjék a kieső helyekről, de sose lehet tudni. A fecskéknek nehéz lesz feljebb kapaszkodni, de nem lehetetlen, hogy elérjék a rájátszást. Az őszi fordulóban a két csapat találkozója, a Cardiff otthonában egállal zárult. Szerintem most is döntetlen lesz a kijelzőn a lefújást követően.

  Eibar SD és Real Madrid bulija a spanyol foci csúcsligájában. Az Eibarnál nagy gondok lehetnek, kedvenc baszkjaim az utóbbi időben gyalázatosan szerepelgetnek. Talán kifulladtak, így a bajnokság második harmadának vége felé. Bár jelenleg a 9. helyen állnak ? ami nem is rossz ? de 7 forduló óta nem tudtak nyerni. Az utolsó 5 mérkőzésükbe is csak 2 döntetlen fért bele, a három vereség mellett. És bizony súlyos és váratlan vesztes meccsek csúsztak be, valamint kínos döntetlenek. Pedig jó kis harcos csapat ez.
  A királyi gárda a Real Madrid, jelenleg a bajnokság 3. helyén áll, 7 ponttal elmaradva az első Barcelonától és egy ponttal a 2. helyezett Atletico Madrid mögött. Matematikailag van esélye még a Reálnak, hogy behúzza az első helyet, hiszen van még vissza ? a húszcsapatos bajnokságban ? 7 forduló. Ám szerintem ez kizárt. A Barca most nagyon jó, igaz verhető, de jók és a 7 pont jelentős előny nekik. A Reál hét közben Wolsburgba látogattak el, a BL negyeddöntő első fordulóját vívták meg, ahol is két gólt kaptak, de nem tudtak válaszolni eggyel sem. Néztem a meccset, nem mondom azt, hogy a Wolsburgb ennyivel jobb csapat volt. Inkább a Reál volt rossz, vagy kicsit nagyképű és a németeket pedig mindig komolyan kell venni. De visszatérve a tippeléshez, a fővárosi gárda versenyben akar maradni a bajnokság megnyeréséért, akkor az Eibar elleni meccset hoznia kell. Ám én bízok az Eibárban, hogy harcolni fog és csak két góllal fog kikapni. (Amúgy az őszi fordulóban, a baszkföldön lejátszott mérkőzés is 2:0-val zárult a Reál javára, 5800 néző előtt) Tehát szerintem a Reál rá akar hangolódni a Wolsburg elleni visszavágóra és 2 góllal nyerni fog. Így tippem, 0:2-es hendikeppel az Eibar felé….döntetlen.

  Holnap feladom Lucky15-ös variációban, amely aztat jelenti bizony, ha már egy meccset eltalálok, akkor az oddsnak megfelelően nyerhetek. Alaptétnek 50 Ft-t teszek meg, az azt jelenti, hogy a fogadás ára 750 jó magyar Forint lesz.A várható nyeremény ha minden bejönne, azt most nem szám olom ki, 15 variációt kell kiszorozni és azokat összeadni.

 8. Szürketestvér szerint:

  Ma olvastam a hírt, az ős-rovat támogatója és bátorító oszlopa elhagyta e világot.
  Nyugodj békében Wolfram!

  ” Harminckét hattyú
  bús szárnyú suhogása
  kísérnek messze.”

 9. Szürketestvér szerint:

  Jó estlétet!
  A Múlt héten egyéb okok miatt nem tippelgettem hivatalosan, ám most nem ússzátok meg.
  Íme az e heti tippelések:

  Watford ? Bournemouth : H (hazai győzelem) odds.: 2,3
  Stoke City ? Aston Villa : H (hazai győzelem) odds.: 1,65
  Cardiff ? Preston : D (döntetlen) odds.: 3,05

  Az idei bajnokság (2015/16-os angol premier liga, foci) újoncainak találkozója. Az őszi fordulók során Bournemouth otthonában lejátszott mérkőzés 1:1-es döntetlennel ért véget közel,11.200 szurkoló előtt. A bajnokságban jelenleg a ?lódarazsak? (Watford) áll jobb pozicióban, a 9. helyen. A 26 lejátszott forduló után 38 pontot szereztek, rúgtak 29 gólt és kaptak 28-at. Az elmúlt fordulóban a Crystal Palace otthonából hozták el a három pontot. Nem egy rossz csapat ez. A ?főedzője? Quique Sanchez Flores-nek magyar ?vonatkozása? is van. Barátnője Fehér Orsi manöken, aki a hirtelen és tragikusan elhunyt (2004. január 25. Guimaraes ) válogatott focistánk, Fehér Miklósnak a húga. Fehér Miklós a Benfica színeiben játszott és a mérkőzés hajrájában összeesett és meghalt a pályán. A Bournemouth is újonc jelenleg a Premier ligában és eléggé közel áll a kieséshez, mivel a 15. helyen állnak, mindössze négy ponttal a veszélyes zónától. Az előző két fordulót otthonukban játszották, ám mind két esetben vereséggel távoztak a zöld gyepről. Viszont előtte ők is elhozták a három pontot a Crystal Palace otthonából. Gólarányuk 30-44, ami nem a legszebb. Döntetlen szagú meccsnek tűnik, ám szerintem a Watford győzni akar és meg is szerzi a három pontot.

  Stoke és az Aston Villa találkozója, szintén a premier ligában. A ?Villa? gyalázatosan szerepel a bajnokságban. Jelenleg az utolsó, azaz a 20. helyen állnak, a 26 lejátszott forduló alatt 16 pontot szedtek össze, az elért 3 győzelem, 7 döntetlen és 16 vereség alatt. Rúgtak 20 gólt és kaptak 46-t. Pedig nagy múltú csapat ez a Birmingham-i együttes. Hét esetben nyertek angol bajnokságot, 7-szer FA kupát. 1982-ben az akkori BEK (ma Bajnokok Ligája) küzdelmeit is megnyerték. Most azonban tréül állnak, és minden bizonnyal jövőre a Championshipben folytatják, azaz egy osztállyal lejjebb. Igaz van még vissza 12 mérkőzés, és elvileg 38-40 ponttal benn lehet maradni a premier ligában, de ahhoz a következő meccsek közül 22 pontot összekaparni ..hm… ez nem fog menni. A hírek szerint a klub is eladó. Azért érdekes, hogy az előző fordulóban Birminghamben a csapat mérkőzésére több mint 35.700 néző volt kíváncsi, igaz a vendég a Liverpool volt. Ám előtte nem sokkal a Norwich-al vívott összecsapásra is elment a Villa parkba 35.400 szurkoló. A Stoke (a Fazekasok) erős középcsapat, jelenleg a bajnokság 10. helyén áll, 5 ponttal lemaradva az 5. helytől, amely a nemzetközi porondra való kijutást is jelenheti. Én magam nem sok esélyt látok rá, hogy megugorja ezt a távolságot a visszalevő meccsek alatt, de persze lehetséges. Ám ehhez az kell, hogy a hazai meccseit mindig hozza. Szerintem hozni is fogja ezt a mérkőzést, így tippem hazai győzelem.

  Cardiff és a Preston csatája a Championshipben, az angol foci második ligájában. A Cardiff, a velszi csapat jelenleg a bajnokságban, a lejátszott 33 forduló után a 8. helyen áll, 49 ponttal. 12 esetben győzött, 13-szor döntetlennel zárta a mérkőzéseket és 8 esetben vereséget szenvedett. Nem egy rossz arány ez egy 24 csapatos bajnokságban. A Preston, a liliomok a bajnokság 9. helyén állnak közvetlenül a Cardiff mögött, 1 ponttal lemaradva. Nekik 12 győzelmük, 12 döntetlenjük és 9 vereségük van. A Cardiff 43 gólt lőtt és 37-t kapott, a Prestonnál ez az arány 32-30. Az őszi fordulóban a csapatok Preston otthonában, a ?bíborvölgyben? 0:0-ás döntetlennel elégedtek meg.
  Az előző fordulóban a velsziek, a kékmadarak, vagy inkább fecskék (mivel a csapat címerében egy szvsz. fecske látható) a Middlesbrough otthonában vereséget szenvedett, ám előtte Cardiff-ban 14.000 néző előtt, a 4. helyezett Brightont verték. A Preston az előző forduklóban otthonában fogadta a Charton együttesét és 10.000 néző előtt meg is nyerte a mérkőzést. A csapat mostanában formába lendült, négy meccset nyert zsinórban.
  Ám szerintem a csapatok most sem bírnak egymással, hasonlóan az őszi meccshez és a mérkőzés vége egál lesz.

  Már megtettem a tippet ma, a három eseményt un. patent variációban fogadtam meg. Ami annyit tesz, hogy a kombináció 7 -féle variációt játszik, így ha már egy meccs bejön, akkor az annak megfelelő odds-hoz arányló pénztet nyerhetek. Alaptétnek 100 Ft-t tettem fel, így a variáció 700 Ft-ba került. A várható nyeremény, ha minden meccs ?ül? akkor 3.440 Ft-ocska lenne.

 10. Szürketestvér szerint:

  Jó estéket!
  Ím az e heti tippelések:
  Swansea ? Crystal palace : H (hazai győzelem) odds.: 2,19
  Manchester City ? Leichester : D (döntetlen) odds: 3,75
  Fulham ? Derby County : D (döntetlen) odds.: 3,25
  Notts County ? Hartlepool : H (hazai győzelem) odds.: 1,7

  Swansea és a Crystal Palace találkozója az angol foci premier ligájában. Kedvenc ?velszieim? Swansea, a hattyúk, pár fordulóval ezelőtt igen csak hullámvölgybe zuhantak. Mert a még hagyján, hogy Manchesterben kikapnak a bajnokság megnyerésére is esélyes Citytől, ám az hogy otthonukban az utolsó előtti helyezett Sunderland egy négyest rúg nekik amire csak kettővel tudnak válaszolni az már nem igazán jó. Az FA kupából is kiestek, a három osztállyal lejjebb szereplő, Oxford United, búcsúztatta őket. De úgy látszik a hajó már kiemelkedik a tenger habjai közül, mert utóbbi három bajnoki fordulót már eredményesebben zárta a csapat. Két győzelemmel és egy döntetlennel szerepelt. Jelenleg a 16. helyen állnak a húszcsapatos bajnokságban, 5 pontra a kieső helytől. A kristály tériek, a Crystal Palace a bajnokság 12. helyét foglalják el, 5 ponttal szereztek többet, mint a ?velsziek?. A csapat az utóbbi 5 fordulóban silányan szerepelt, minden meccsen vereséget szenvedett. A 19. fordulóban még az 5. helyen állt a ranglistán, azóta ige csak leküzdötte magát. A FA kupában még talpon vannak, túljutottak a 4. fordulón is, a Stoke kiverésével. Ha most kikapnak akkor még lejjebb csúszhatnak a bajnokságban. A Swansea újból megérezte a siker ízét, harapni fognak. Kérdés a ?sasok? (Crystal palace) mennyire tudták magukat összekapni, mert a pont, vagy pontok nagyon kellenek már nekik, legalább egy. A sasok és a hattyúk összecsapnak, ám a sasok nem halászsasok és a vízen nem jól ?vadásznak?, így tippem velszi győzelem.

  Szintén premier liga és angol foci. A bajnoki tabella két éllovasa találkozik egymással, Manchester városában. A Manchester city fogadja Leichester, a ?rókák? csapatát. Jelenleg a rókák az első helyen állnak a bajnokságban (nem kis meglepetésre) szerzett 50 ponttal, rúgott 44 és kapott 26 góllal. 14 alkalommal győztek, van 8 döntetlenjük és csak két esetben hagyták el eddig a pályát vesztesként az 2015/16-os bajnokságban. A Liverpool otthonában kaptak ki, és az Arsenál lepte meg őket Leichester-ben. Kétségkívül a bajnokság megnyerésre törekszenek. …és bizony minden bizonnyal ebben szeretné meggátolni a Manchester City csapata. Jelenleg a 2. helyen állnak, 47 ponttal, 14 győzelemmel, 5-5 döntetlennel és vereséggel. Az őszi fordulóban Leichesterben, 32.000 néző előtt gólnélküli döntetlent játszottak egymással a csapatok. Én úgy vélem ha a Leichesternek sikerülne nyernie, akkor nagyon nagy lépést tenne a bajnoki cím felé. Ha a City nyer, akkor beéri pontszámban a rókákat és vszeg gólaránnyal eléje is ugrik. Minden bizonnyal nagy meccs lesz, talán nem igazán szép, de küzdelmes. Tippem döntetlen. Szurkolok a rókáknak!

  Fulham és a Derby County találkozója, az angol foci Championshipben, amely a premier liga előszobája, majdnem mint a magyar NB2 volt régen. A Fulham csapata tavalyelőtt esett ki a premier ligából, nem sokkal a mi Gera Zoltánunk távozát (2011) követően. A tavalyi championship bajnokságot a 17. helyen zárta, ami azért nem nagy dicsőség. Azonban jelenleg sem szerepel a legsikeresebben, mivel a 19. helyen áll. A Derby County a?kosok? jelenleg a bajnokság 4. helyén állnak, csupán 5 pontra a feljutási osztályozótól. Az őszi idényben Derby városában az eredmény 2:0 volt a kosok javára. Londoni otthonában a Fulham minden bizonnyal szeretne visszavágni, de szerintem megelégszenek egy ponttal is. Tippem egál.
  Notts County és a Hartlepool mérkőzése az angol foci champion liga 2-ben. Ez a profi osztály három szinttel lejjebb helyezkedik el, mint a premier liga. A Nottingham-i, Notts County, a ?szarkák? jelenleg a 15. helyen állnak a bajnokságban. Minden bizonnyal nem dédelgetnek bajnoki ambíciókat, sem pedig FA kupagyőzelmet. Mert amúgy 1892-ben megnyerték az akkori FA kupa küzdelmet. A történelem könyvek szerint ez a klub a legrégebbi még működő angol profi klub. 1862-ben alapították. A címere is igen tetszetős, egy pajzs felső harmadában két szarka áll tárt szárnyakkal egy focilabdán. A Hartlepool United FC a 22. helyen áll, a 24 csapatos bajnokságban, 4 ponttal a kiesési osztályozótól. Az előző fordulóban otthonukban játszottak, és az Exeter csapatától 2:0-s vereséget szenvedtek. Evvel szemben a szarkák, Luton városába látogatták el és az eredmény ott is 2:0 lett azonban a Notts County javára. A Szarkák megpróbálnak feljebb kapaszkodni a ?ranglétrán? és minden bizonnyal bizonyítani szeretnének a hazai közönség előtt. Tippem hazai győzelem.

  Holnap megjátszom, a megszokott Yankee variációban, ami azt jelenti legalább két tippnek be kell jönnie és akkor valami kis pénz már jön vissza. Alaptétnek 60 Ft-t teszek meg, így a játék ára 660 Ft lesz. A várható maximális nyeremény azt most nem tudom, de lehet hogy ez engem amúgy sem érint.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.