Olvasóink által beküldött írások

Az elküldött kuponok itt kerülnek közzétételre.

Az üzenet (hozzászólás) beküldéséhez szükséges kupont ennek a lapnak az alján találod meg.
Ne feledd, régi hagyományunkhoz híven a beküldött írások nem azonnal jelennek meg! (Részletesebben olvashatsz erről a KupOnline című cikkben.)

394 hozzászólás a(z) Olvasóink által beküldött írások bejegyzéshez

 1. Szürketestvér szerint:

  Jó estlétet!

  E heti tippelések:

  Crystal Palace ? Stoke : H (hazai győzelem) odds.: 1,95
  Liverpool ? West Ham United : H (hazai győzelem) odds.: 2,0
  Crotone ? Perugia : H (hazai győzelem) odds.: 1,7 (ez még nem biztos, lehet D)
  Carpi ? Palermo : D (döntetlen) odds.: 2,95

  A Crystal Palce és a Stoke találkozója az angol foci FA kupában. Mindenki azt mondja aki ért a focihoz, hogy a kupaküzdelmek mindig mások mint a bajnokságok. A kupákban a kis csapat, akár lehet 4-5 osztállyal is lejjebb mint ellenfele kiteszi a szívét a küzdelem során, hiszen lehet hosszú évekig csak ez az egyetlen alkalma, hogy egy nagy csapattal játszhasson. …és bizony az ilyen csaták során sokszor születnek meglepetések is. Ám a Kristály tériek és a fazekasok (Stoke) találkozója nem ilyen mint az elébb leírtak, hiszen mind a két csapat a premier ligában szerepel. Mind a két együttes a kupa küzdelembe a 3. fordulóban kapcsolódott be, a Crystal palace a szintén premier ligás Southamptont verte 2:1-re és jutott tovább, míg a Stoke pedig a Doncastert győzte le hasonló arányban.
  A bajnokságban a fazekasok a 9., a Kristály tériek a 11. helyen állnak, közöttük a különbség csak 2 pont. Tehát lényegében két azonos ?testsúlyú? csapatról van szó. A Crystal palace azonban a bajnokságban igen csak gyengélkedik. Gyakorlatilag 5-6 forduló óta képtelen nyertes mérkőzést hozni. Otthonában a szurkolóit sem kényeztette el avval, hogy azok saját góloknak és győzelmek tapsolhassanak. A Stoke azért ennél jobb formában játszik, bár a legutolsó fordulóban kaptak egy hármast a Leichester otthonában. Ám ez most egy kupaforduló, mégpedig a 4. Szerintem a Crystal Palace összekapja magát és hozza a meccset.

  Liverpool és a West Ham United összecsapása szintén az angol foci, FA kupájában. A legutóbbi fordulóban a ?vörösök? (Liverpool) csak megismételt mérkőzésen tudott a vagy három osztállyal lejjebb játszó Exeter fc-n túljutni. Az első mérkőzés az Exeter otthonában volt (TV-n végigkísértem) akkor a végeredmény 2:2 lett, 8298 néző előtt. Kétszer is vezetett a ?kis? Exeter. A Liverpool kapujában Bogdán Ádám állt és sajnos a gólokban benne volt. A megismételt mérkőzésen ? az már a Liverpool otthonában ? 3:0-ra győztek a vörösök és így továbbjutottak. A Liverpool gyengélkedik a bajnokságban is. Bár nem rég szenzációs mérkőzést vívott a Norwich otthonában ahol a végeredmény 4:5 lett a Liverpool javára. A jelen levő közel 28.000 nézőt a játékosok elkényeztették a gólokkal és a küzdelemmel. Szóval a vörösök próbálnak talpra állni és a küzdelemből jelesre vizsgáznak. A West Ham United, otthonában Kelet-Londonban fogadta ez előző kupafordulóban a Wolverhampton-t és miután 1:0-ra győztek, így tovább léptek a 4. fordulóba. A West Ham, a kalapácsosok a bajnokságban is jól szerepelnek, a 6 helyen állnak mögöttük két ponttal épp jelenlegi kupa ellenfelük a Liverpool áll. Minden bizonnyal nagy küzdelem várható..és ebben az utóbbi időben a vörösök igen jónak tűnnek. A bajnokságban kikaptak a West Hamtól, de most itt a lehetőség a visszavágásra, ami meg is fog történni, tippem hazai győzelem.

  Crotone és a Perugia találkozója az olasz foci B ligájában. A Crotone vezeti a B liga tabelláját, a 23 forduló után 51 pontot szedett össze. Van 15 győzelme, 6 döntetlenje és 2 veresége. A Perugia jelenleg a bajnokságban a 10. helyen áll. Erős középcsapatnak tűnik. A Calabria-i együttes minden bizonnyal a bajnokság megnyerésére törekszik és talán a seria A-ba történő feljutásra. Az ősi város csapata meg is érdemelné ezt. Tavalyi idényeben, azaz a 2014/15-ös bajnokágban a 16. helyen zártak, épp hogy (1 ponttal) elkerülve a kiesési osztályozót. A város lakossága 61.000 fő körül mozog. A történelem szerint a várost, amely a ?magas sarkú? olasz csizma talpán ? a sarok felé ? helyezkedik el, az ókorban a görögök építették és uralták is sokáig, többen nevezik Pythagoras ? magyarul csak Pitagorasz ? városának. A görög eredetre utal a város címerében szereplő három betű is, QDO, amely archaikus görög nyelven Kroton név betűi.. Lehet minden bizonnyal így van, megpróbáltam utána nézni, ám neten kevés anyag található, könyvtárba meg levéltárakba már régóta nem járok. Perugia is jelentős ókori múlttal rendelkezik, mint ősi etruszk város. Ha a ?csizmánál? maradunk, akkor annak vádli részének magasságában lényegébe az ország szívében. A csapat jól szerepel a bajnokságban, megbízhatóan hozza az eredményeket. A tavalyi bajnokságot a 6. helyen zárta. A csapat címere egy vörös színű pajzs, amelynek közepén egy fehér rajzolatú álló alakú koronás griffmadár látható. Felette félkörben Perugia felirat, illetve alul a klub alapításának éve, 1905. A csapat beceneve is griffek, griffmadarak. A Griffek az utóbbi három fordulóban vesztesként hagyták el a pályát, kérdés folytatódik-e ez a sorozat. Tehát ki jön ki jól a csatából, vajon Pitagorasz tanítványai hozzák-e a meccset, vagy a griffmadarak feltámadnak? Most ezen igen töröm még a fejem. Bár hazai győzelmet tippeltem. Lehet megteszem egálra, akkor az odds: 2,75 lenne. Holnapig még eldöntöm.

  Carpi és a Palermo mérkőzése az olasz foci A ligájában. A Carpi jelenleg a 18. helyen áll, a húsz csapatos bajnokságban. Ez a helyezés kiesési osztályozót jelentene, ha most érne véget a bajnokság. Ez mellett a 17. helyen álló Sampdoria 5 ponttal előzi meg a csapatot. Ha a Carpi meg akar kapaszkodni a csúcsligában, akkor minden pontra szüksége van. A Palermo a 14. helyen áll, csupán csak 6 pontra a Carpitól. Az előző fordulóban a Palermo otthon fogadta az Udinese csapatát és 4:1 arányban győzedelmeskedett is. A Carpi az előző fordulóban Milánóba látogatott el és az Inter otthonában 1:1-es döntetlent harcolt ki. Amúgy az előző két fordulót is sikerrel abszolválta hiszen otthonában fogadva az Udineset és a Sampdoriat, mind a kettőt legyőzte. Tehát a Carpi, amely újonc a seria A-ban, minden bizonnyal szeretne megkapaszkodni a z első ligában. A Palermónak is igen kell a pont, hogy biztosan elkerüljön a veszélyes zónából. Tippem a mérkőzésre egál.

  Holnap megjátszom valószínűleg, Yankee variációban, azaz a négy eseményt, illetve azok közül minimum kettőt 11 -féleképpen variál a kombináció. Alaptétnek vszg 70 Ft-ot teszek, meg így a fogadás 770 Ft. lesz.

 2. Szürketestvér szerint:

  Jó napokat!
  Ím az e heti tippelések:

  Spanyolország ? Dánia : D (döntetlen) odds.: 7,5
  Monaco ? Toulouse  : H (hazai gyözelem)  odds.: 1,83
  Sampdoria ? Napoli : D (döntetlen)  odds.: 3,95
  Atletico Bilbao ? Eibar : D (döntetlen) ods.: 3,35

  Spanyolország és Dánia találkozója a kézilabda EB középdöntő 2. csoportjában. Ebben a csoportban szerepel Magyarország is, sajnos nem a legjobban. A csoportban jelenleg a Dánok az első, míg a Spanyolok a 3. helyen állnak. Mind a két gárda eddig két meccset játszott le a középdöntőkben és mindegyik nyert is. A Dánok minket magyarokat és az oroszokat ütötték el, a Spanyolok pedig a svédeket és a németeket. Nagy küzdelem várható, aminek a vége ? a kézilabdában viszonylag ritkának mondható ? pontosztozkodás lesz, azaz tippem egál.

  Monaco és a Toulouse mérkőzése a francia foci első ligájában. A Monaco a 16 forduló óta (jelenleg a 22. fordulót játszák a bajnokságban) javuló formát mutat és araszol előre a listán. Jelenleg a 2. helyen áll, 9 győzelemmel, 9 döntetlennel  és 3 vereséggel. Azonban a gólaránya nem a legszebb mivel 29 gólt lőtt, ám kapott 24-t. Csak összehasonlításul az első helyen álló ?párííszanzséörme?  51 gólt lőtt és csak 9-t kapott.  Tehát nem a legjobb a Monaco védelme. A Toulouse jelenleg a bajnokság egyik sereghajtója?az utolsóelőtti helyen áll. A 21 eddig lejátszott forduló során 4 meccset nyert 8 esetben ikszelt és 9 veresége van. Lőtt 24 gólt és kapott 35-t. Az előző fordulóban a listavezető Paris SG fogadta és 2:1 arányban kikapott. A Monaco minden bizonnyal szeretné megőrizni a 2 helyét, hiszen mögötte a harmadik Rennes és a 4. Angers 2-2 ponttal lihegnek. Az első hely elérhetetlennek tűnik, hiszen a Paris SG 21 pont távolságra áll tőle. Tippem hazai győzelem. 

  Sampdoria és a Napoli küzdelme az olasz foci séria A ligájában. A Nápolyiak igen belehúztak a bajnokságban, jelenleg vezetik a tabellát. 13 esetben győztek a 20 forduló alatt, 5 esetben egáloztak és csupány csak két vereségük van. Lőttek 41 gólt és kaptak 16-t. Nem rossz. Minden bizonnyal a bajnokság megnyerésére törnek. hét közben kiestek a kupából is, így teljes gőzzel koncentrálhatnak a bajnokságra. A ‘dória nincs a legjobb formában a bajnokságban. Az előző fordulóban az újon Carpi otthonába látogattak el, ahonnak vereséggel távoztak. Azt megelőzően a Juventust fogadták ám annak is vereség lett a vége. Jelenleg a 14. helyen állnak a húszcsapatos bajnokságban. A kieső helyek 6 ponttal vannak alattuk, de ez nem lehet megnyugtató a számukra. Én úgy gondolom a ‘Dória képes a meglepetésekre, legalábbis egy döntetlen erejéig minden bizonnyal. A legutóbbi találkozójuk egállal végződött (2:2) a nápolyi arénában. Kérdés mennyit vett ki a nápolyból az otthonukban vívott, keddi olasz kupa negyeddöntő az Interrel, ahol alulmaradtak 2 fával. Úgy gondolom, hogy most a genovai Luigi Ferraris stadionban egy döntetlen fog születni.

  Atheltico Bilbao és a Eibar rangadója a spanyol első ligában (foci) Igazi baszk rangadó ez a javából. Az Eibar jelenleg jobban szerepel a bajnokságban, mint a Bilbao. Az eddig lejátszott 20 forduló során elért 9 győzelme, 6 döntetlenje és 5 veresége a 6. helyre elég. Ez a hely már európai kupában való indulásra jogosíthat fel. A Bilbao eddig 8 győzelmet ért, négy esetben ikszelt, és 8 alkalommal vesztesként hagyta el a pályát. Az előző fordulóban a Barcelonához látogatott el és kapott egy hatost, amelyre válaszolni sem tudott. Előtte lejátszott fordulóban Sevillban hagyta el kudarrcal a pályát. Úgy néz ki a bajnokságban egy kis hullámvölgybe került a csapat. Evvel szemben az Eibar az előző fordulóban a Granadát fogadta, rúgott is egy ötöst, és csak egyet kapott. Előtte az Espanolt látta vendégül és helytállt, 2:1-re verte a vendég gárdát. Azt megelőző héten a Betis otthonába látogatott el kedven baszk csapatom, és egy négyest rúgva tértek onnan haza. Szóval a gárda jó fromában van. Vajon mire lesz ez elég….? Nem fáradtak-e el ? …és a Bilbao-nak nagyon kell a siker, így tippem egy döntetlen.

  A mecsek holnap lesznek. Megjátszottam “Lucky15” kombinációban, ami annyit tesz, hogy 15 -féle variációt dob a gép…Az alaptétnek 60 Ft dobtam fel, így összesen a játék 900 Ft- ba került. Ha minden bejönne, akkor a várható nyeremény 31.030 Ft.

 3. Szürketestvér szerint:

  Jó napokat!

  Azért nem felejtettem el, szóval feladtam egy öngyilkos tippelést az alábbiak szerint:

  Bosznia Hercegovina – Litvánia : D (döntetlen) odds.: 10,0
  Vasterasirsta – Heid : H (hazai ) odds.: 1,14
  Halden – Oppsal : D (döntetlen) odds.: 8,25

  Mindegyik esemény kézilabda mérkőzés és holnap játszák a meccseket. Ez megérzés….de senki ne kövesse…

  Megjátszottam “patent” variésönbe, azaz ha már egy meccs bejön akkor már nyerek valamennyit. Pl ha egy meccset találok el, akkor evidensen a kérdéses esemény oddsának és az alaptét szorzata a nyeremnény. Ha már több tipp bejön akkor kicsit bonyolultabb, de egye fene csak jönne be….

  Alaptétként 70 Ft-ot játszottam meg, az ebben a kombinációban (amely 7 fogadásszémot játszik meg) így 490 Ft -be került a fogadás. Ha minden bejönne akkor a várható 16.565 Ft. Nem indokolom a tippeket, mivel a kézilabdához nem értek, bár szeretem nézni a meccseket. Meg ahogy írtam elébb, ez kérem egy megérzés.

 4. Szürketestvér szerint:

  MInden régi és (új) harminckettesnek és minden tisztességes becsületes embernek, függetlenül attól hogy ha kacsint, akkor azt a jobb, avagy a bal szemivel teszi meg. Na szóval mindenkinek Boldog és Békés Karácsonyt kívánok!
  ….és alább heti tippeléseim, mert nem ússzátok meg….

  Mivel ünnep lesz, így már tennap föladtam a ?tutti-t?

  Celta Vigo ? Athletico Bilbao : D (döntetlen) odds: 3,05
  Salernitana ? Cagliari : D (döntetlen) odds.: 3,1
  Stoke City ? Manchester United : D (döntetlen) odds.: 2,95
  Aston Villa ? West Ham United : H (hazai győzelem) 2,55

  A Celta és a Bilbao csatája a spanyol foci La Liga-ban, a csúcskategóriában. A baszkok látogatnak el ismét Galíciába. (ami nem tévesztendő össze a Monarchia északi tartományával, az un Galíciával) A legutóbbi egymás elleni találkozójuk, 2015. márciusában volt, szintén Vigóban. Akkor a Bilbao csapata ? ?az oroszlánok? ? győzni tudtak a ?Kiskelták? ellen 2:1 arányban. Akkor több mint 18. 000 néző volt kíváncsi a mérkőzésre. A Vigó (a Kiskelták, mert így becézik őket) jó formában van. A legutóbbi fordulóban, idegenben a Granada otthonában tudtak győzni, igaz a Bilbao is nyerni tudott, ám ő otthon az utolsó helyezett Levante ellenében. A mérkőzés 30-án lesz majd, egy nappal az ó év búcsúztatása előtt. Vajon melyik csapatnak sikerül az évet szép élménnyel és eredménnyel zárnia? Szerintem mind a kettőnek, a meccs vége egál lesz.

  Salernitana és a Cagliari összecsapása az olasz B ligában. A Cagliari tavaly még az A ligában szerepelt, ám kiesett a bajnokság végén. Ám úgy néz ki, nagyon vissza akarnak kerülni, mivel jelenleg a B liga 2. helyén állnak. A Saernitana együttese tavaly még a C ligában kergette a ?bőrt?, de sikerült egy osztállyal feljebb lépnie, ám jelenleg a 19. helyen állnak a bajnokságban. Az alattuk levő 20 helyezés már kieső/osztályozós. A ?gránátosoknak? (Salernitana) nagyon kell a pont. Azonban a Cagliarí, a ?szárdok? kemény ellenfelek. Cagliariban, Szardiniában még mindig élő ?néphagyomány? a vérbosszú intézménye. De ez csak sport. A két városnak Salerno-nak és Cagliari-nak a népessége hasonló 128-130.000 fő körül mozog. Mind a két város ősi, mozgalmas múltra, történelemre tekinthet vissza, kultúrájukra és gazdaságukra a tenger jelentősen hatással volt.
  Kétséget kizáróan a ?szárdok? esélyesebbek a Salernoikakkal szemben. Ezt a mérkőzést 24-én, azaz szenteste, Krisztus Urunk születése napján 13:00 órai kezdettel játsszák le. Kérdés, hogy a csapatok a képzeletbeli, vagy akár valós feldíszített fenyőfájuk alá milyen plusz ajándékot tudnak majd betuszkolni még. Én azt mondom, ha nem is csillogó, de fontos ajándékkal bővül mind a két fa, mégpedig egy-egy ponttal, mivel a meccs vége döntetlen lesz.

  Stoke City és a Manchester United találkozója az angol foci premier ligájában. A ?Fazekasok? (Stoke) az előző fordulóban is otthonukban, a Britannia stadionban játszottak, ahol a Crystal Palace együttesét fogadták. A 27500 néző előtt a Londoniak meglepték a fazekasokat és 2:1 arányban le is győzték őket. A Manchester sem remekelt az előző fordulóban. A Vörös Ördögök az Arsenál otthonában játszottak és 60.053 szurkoló figyelme mellett (12.21-én hétfőn) vereséget szenvedtek szintén 2:1-re. De a Vörös Ördögök nincsenek jó formában, korábban a Bournemouth otthonában kaptak ki. A csapat így az év végére egy csöpp kis hullámvölgybe keveredett. A Stoke egy erős középcsapat, képesek nagy bravúrokra, de képesek arra is, hogy ?bagatell? vereséget szenvedjenek. Még talpon vannak a Liga kupában, a legjobb négy között van. Az elődöntőben a Liverpool csapatával mérkőzik majd. Szerintem a Fazekasok jelenleg erre gyűjtenek…erőt. A Manchester United minden bizonnyal ki szeretne mászni a hullámvölgyből. Hiába áll jelenleg a bajnokság 5. helyén, nyakában azonos pontszámokkal ott liheg a Christal Palace és az ?újonc? Watford is. A Stoke jelenleg a bajnokság 11. helyén áll és egy pont is elég neki, hogy megőrizze ezt a pozíciót az év végére. Kérdés hogy a vörös ördögöknél a kapitány, a “vén” Rooney hogy tudja összerántani a csapatot? Szerintem egy döntetlenre biztosan. Tippem egál.

  Aston Villa és West Ham United összecsapása a premier ligában (angol foci) A Villa, vagy más néven az oroszlánok hát bizony gyalázatosan szerepelnek a bajnokságban. A 17 fordulót követően, az utolsó 20 helyen állnak. Ez idáig egy győzelmet arattak, négy döntlenjük és 12 vereségük van. Otthonukban a Birmingham-i Villa Parkban ebben az idényben, bajnokságban képtelenek voltak győzni. Az előző hazai mérkőzésükön az Arsenalt fogadták, amikor is 33.000 néző előtt vereséget szenvedtek, azt megelőző hazai mérkőzésükön a Watfordtól kaptak ki, Erre a meccsre is 35.000 szurkoló volt kíváncsi. Tehát a csapat szimpatizánsai, a szurkolói kijárnak a mérkőzésekre nem hagyják cserben a csapatot. A West Ham nem áll rosszul a bajnokságban. Jelenleg a 25 pontjukkal a 8. helyen tanyáznak. Az utolsó 4 fordulóban minden mérkőzésükön döntetlent játszottak, ami azért nem is olyan rossz. Főképp azért, mert a Swansea otthonában és a Manchester United otthonából is el tudták hozni az egy pontot. Most a kalapácsosok, a vasemberek London keleti negyedéből utaznak közel 165 km Birmingham-be, minden bizonnyal avval a reménnyel, hogy elhoznak minimum egy pontot, de lehet hármat. Azonban a vén oroszlán, a ?Villa? ( a clubot 1874-ben alapították) nem könnyű ellenfél még így is, hogy szinte halálos sebbel vergődik a bajnokságban. És ahogy a vadászok, az óvatos vadászok mondják a sarokbaszorított vadállatnál nincsen veszélyesebb. A kérdés a kalapácsosok mennyire lesznek óvatosak? Én úgy tippelem, hogy óvatosság ide, avagy oda, az oroszlán harapni fog, és vége a hűséges hazai közönsége előtt 2015. december 26-án megszerzi első otthoni győzelmét a bajnokságban. Tippem hazai győzelem.

  Feladtam a tippet az un. Yankee variésönben, 70 Ft-os alaptéttel. Ez annyit tesz, hogy a viriáció 11 féle fogadást ?készít? el így az össz. költség 770 Ft. Tehát 770 Ft-t fizettem be. Ha minden tippem bejönne, akkor fel markolhatnék?.15.140 Ft-t. Két meccset mindenképpen el kell találnom, hogy valami kis pénztet nyerjek. Természetesen hogy mennyit az attól függ melyik tippem ült, és melyikek voltak hibásak.

 5. Szürketestvér szerint:

  Jó estlétet!

  Íme az e heti tippelgetéseim:
  (Nagyon remélem, hogy senki nem veszi komolyan és nem ?teszi? meg utánam, sikert remélve. Mert bizony az nem garantált.

  Malmö ? Hammarby : D (döntetlen) odds.: 9,0
  Guif – Luigi : D (döntetlen) odds.: 8,0
  Crystal Palace ? Southampton: D (döntetlen) odds.: 3,1
  Sunderland ? Watford : H (hazai győzelem) odds.: 2,65

  Malmö és Hammarby találkozója a svéd kézilabda első ligájában. A Malmö az 5. helyen, míg ellenfele, a Hammarby a 7. helyen tanyázik a bajnokságban. Igaz a ?Hammi? egy meccsel kevesebbet játszott. A ?gólkülönbség? aránya közel azonos, illetve egy fával jobb a Hammarby aránya. Nem tudom?nem ismerem a svéd bajnokságot. Az előző fordulóban a ?Hammi? otthon kapott ki egy fával, a 3. helyezett Savehof csapatától. Evvel szemben a Malmö az utolsó helyezett Drott-ot verte jelentős aránnyal, szintén otthon. Megérzés, ami persze igen csak lehet tévedés is, de úgy érzem a Hammarby összekapja magát és nagy csatában egál lesz az eredmény Malmö-ben.

  Guif és Luigi összecsapása a svéd kézilabda bajnokságban. A Guif a 9. míg a Luigi a 6. helyen áll. Az előző fordulóban mind a két csapat vereséget szenvedett. Az eddigi adatok alapján egymással 30 esetben találkoztak és ennek során egyetlen egy alkalommal volt a meccs végén az eredmény döntetlen. No, ez a szám most növekedni fog.

  Crystal Palace és Southampton küzdelme az angol foci premier ligájában. (soxor leírtam már, de ez a premier liga majdnem olyan, mint a magyar NB1, vagy divatos néven OTP bank liga)
  A Londoniak (Crystal Palace) jól szerepelnek a bajnokságban. Jelenleg a 6. helyen állnak a 15 forduló után, 7 győzelemmel, két döntetlennel és 6 vereséggel. Lőttek 20 gólt és kaptak 15-t. Nem rossz. A ?Sasok? nem lebecsülendő ellenfelek egyik csapat számára sem, főképp otthonukban. Az előző fordulóban, Liverpoolban az Everton otthonában döntetleneztek 1:1-es eredménnyel. Viszont előtte otthon, Londonban 24.800 néző előtt 5:1-es arányban ütötték ki a Newcastle csapatát. A Southampton a bajnokságban jelenleg ? a tavalyi évhez képest ? betegskedik, a 12. helyen áll. Öt győzelmet arattak, 6 esetben ikszeltek és négyszer vereséget szenvedtek. A legutóbbi fordulóban, a rusnya botrányos gyenge módon szereplő Aston Villa csapatát fogadták és 1:1-es egál lett a találkozó végeredménye. Ez a Villának hízelgő. Úgy gondolom, hogy kemény mérkőzés lesz, a Sasok meg akarják őrizni a 6. helyüket, vagy szeretnének feljebb lépni, evvel szemben a ?Szentek? nem akarnak majd lejjebb csúszni a tabellán. Az egek ura és a jólélek küzdelme döntetlen lesz, így tippem egál.

  Sunderland és a Watford találkozója, szintén angol foci és a premier liga. A Sunderland a 19. azaz kieső helyen van, míg a Watfordi gárda a 10 helyen tanyázik. A ?fekete macskák? (Sunderland) az előző fordulóban az Arsenál otthonába látogatta el és onnan egy 3:1-es vereséggel távoztak. Evvel szemben a ?Lódarazsak? (Watford) a szintén ?újonc? Norwich-t fogadták és 20.400 néző előtt 2:0-s győzelemmel zárták a 90 percet. Előtte az Aston Villa otthonában tudtak nyerni 3:2-re. Lódarazsak az egyik becenevük a vendégeknek, talán a csapat mezének szín összetételére utal ez. Fekete ? sárga csíkos keresztben a felső mez, míg a nadrág alap fekete, hosszanti irányban oldal sárga csíkkal. A sportszár is sárga fekete csíkozású.
  A Sunderland egyik beceneve (nickneve) a fekete macskák. Több verzió is ?életben van?, hogy miért, az egyik talán, a legegyszerűbb és leghihetőbb is. Még a 1960-as években, a klub stadionjában élt egy fekete macska, amelynek nem volt gazdája, így a stadion dolgozói etették-itatták. Bár igaz hogy a klub az 1937-es FA kupa győzelme során a főszponzor is kötődött a feketemacskához, mint szerencsét hozó állathoz. Aztán van egy másik legenda az 1800-as évek elejéről is, amikor a feltételezett Napóleon-i támadás ellen létrehozott ágyúütegek környeztében bukkant fel a ?neves? fekete macska. Kipling hűen megfestve és találóan jellemezve írt a macskákról, a híres és elfelejtett meséjében: (Atom Manó fejtette meg nekem az akkori Keresem-nem-lelem kérdést) ?..Én vagyok a magányosan sétáló macska, nekem minden hely egyforma..? szóval én bízom benne, hogy most ez a macska, megsegéli a Sunderland csapatát így tippem hazai győzelem.

  Szóval megjátszom a fentieket vagy Yankee, vagy Lucky15-ös variésönbe. Az alaptét vszeg 50 Ft. lesz. Ha a Yankee-t választom, akkor 11×50 Ft, ha Lucky15-öt, akkor 15×50 Ft a fogadás összege. Természetesen a nyeremény is különböző, hiszen pl. ha Lucky15-ben már egy meccs eltalálása esetén is fizet a variésön. Még eldöntöm holnapig.

 6. Szürketestvér szerint:

  A múlt héten már említettem, hogy az un hosszú távú fogadásom, amely az angliai York városában folyamatban levő snooker bajnokság győztesére irányul, még ?él?. Annyi változással, hogy 4 versenyzőre fogadtam, mint lehetséges végső győztesek, azonban jelenleg már csak egy maradt talpon. M. Shelby. Amikor megfogadtam akkor az odds-a : 8,00 volt, azaz mivel 280 Ft-t tettem rá, így ha megnyerné, akkor 2.240 Ft-ot hozna nekem. De ez még messze van, és kemény ellenfelekkel néz szembe.

  De nézzük a heti tippeket, a szokás szerint nem papírformára játszok, azt meghagyom a hét közbeni un. ?megélhetési? tippeléseimnek.

  Caen ? Lille : H (hazai győzelem) odds: 2,35
  Swansea ? Leichester : D (döntetlen) odds: 3,2
  Southampton ? Aston Villa : D (döntetlen) odds: 3,2
  Real-Sociedad ? Eibar : D (döntetlen) odds.: 3.2

  Caen és Lille találkozója, a francia első ligában (foci) A szelindekek csapata (Lille) látogat el Normandiába, azon belül a Calvados hazájába, a kopasz tengerpartnak nevezett Caen városába. A Caen jól szerepel a bajnokságban, meglepően jól. Jelenleg a 2. helyen áll, 29 gyűjtött ponttal, 16 forduló után. Azonban számomra kicsit aggasztó a gólaránya, ami
  19:16-os, ami egy 2. helyezettől azért kevés. Sok gólt kaptak. A Lille szekere viszont nem jól fut, akadozva. Jelenleg a 18 helyen állnak, 3 győzelemmel, 8 egállal és 5 vereséggel. 9 gólt lőttek és kaptak 11-et. A Lille focicsapatának igen érdekes címere van. Egy pajzs, amely függőlegesen, középen van megosztva és az osztott ?félpajzsok szintén függőleges irányban el vannak csúsztatva egymáshoz képest. Az egyik pajzsfélen kék keretben, fehér alapon, a bal felső sarokban egy kék liliom ábra található, középen egy vörös színű, talán virágszírom részlet látható. A pajzs másik fele piros mezőben, az előbb említett vörös virágsziromból szinte kinőve egy fehér színű kutya portré ábrázolódik. A kutya feje és mellső lába, válla látható. A fej állás alapján én német dogra gondolnék, de vszeg az un. Szelindek lehet, vagy talán vágott fülű bullmasztíff. Szóval a Lille-nek nem igazán megy, az előző fordulóban a St. Etienne-t fogadták és le is győzték őket. Előtte azonban az Angers otthonában kikaptak, még előtte három döntetlent játszottak. A Caen az előző héten Monacóban vendégeskedett és ikszelt, előtte viszont Bordeaux-ba látogattak, ahol 4:1-es sikert arattak. Szerintem a Caen meg akarja őrizni a 2. helyét és győzni fog.

  Swansea és a Leichester mérkőzése (naná foci) az angol premier ligában, amely ? ahogy sokszor írtam már, majdnem olyan mint a magyar NB1 ? a szigetország ?csúcsligája. A Leichesterieknek, a ?rókáknak? igen megy az idei évadban, jelenleg 14 forduló után a 2. helyen állnak. Jó kis csapat lett ebből a gárdából. Legutóbbi fordulóban, a Manchester U-t fogadták és 1:1-es döntetlent játszottak 32.000 néző előtt. Előtte a Newcastle otthonába látogattak el, ahol három gólt lőttek és győzelemmel távoztak. Evvel szemben, kedvenc ?velszieim? gyöngélkednek a bajnokságban. Utoljára az Aston Villa otthonában tudtak nyerni a 10. fordulóban. Az előző héten, Liverpoolban 43.900 néző előtt egy góllal kaptak ki a vendéglátóktól. A ?hattyúknak? nagyon kell a siker, főleg a hazai közönségük előtt. A bajnokságban a 15. helyen állnak, és gyakorlatilag az 5. forduló óta ?ereszkednek? lefelé a tabellán. A Leichesteri rókák megérezték a siker ízét, de úgy gondolom hogy most be kell érniük egy ponttal. A meccs egál lesz.

  Southampton és Aston Villa találkozója, igen, angol foci és a premier liga. Egyik csapatnak sem megy igazán jól. Bár ez az Aston Villa esetében enyhe kifejezés. A Birmingham-i gárda a 14 forduló során 1 alkalommal győzőtt, van két döntetlenje és 11 (!) veresége. Lőttek 12 gólt, ám kaptak 27-et. Gyalázatosan szerepelnek. Az előző fordulóban az újonc Watfordot fogadták és közel 35.000 néző előtt vereséget szenvedtek, igaz nagy csatában 3:2-re. Valami igen nagy baj lehet a csapatnál. A Southampton a legutóbbi három mérkőzését elvesztette, kicsit mintha hullámvölgybe zuhantak volna. Nemrég, szerdán fogadták a Liverpool együttesét a Liga Kupa negyeddöntőjében, és sajnos kaptak egy hatost. A mérkőzés 6:1 lett a Liverpool javára. Lehet benne lesz a fiúk lábába ez a fiaskó. Ez mellett bízom abban, hogy a Villa magára talál, így tippem döntetlen.

  Real Sociedad és az Eibar találkozója spanyol foci, a csúcsligában. Két baszk csapat küzdelme lesz ez. Az Eibar talán esélyesebb, bár hét közben a spanyol kupában a Ponferradina együttesétől 3:0-s vereséget szenvedtek. Előtte a bajnoki meccsen a Real Madridit fogadták és 5.900 néző előtt vereséget szenvedtek 2:0-ra a királyi gárdától. Az Eibar 8. helye a bajnokságban, (illetve előtte a 5-6 helyek) kicsit talán meglepetés. A Sociedad a 15. helyen áll a bajnokságban. Az előző fordulóban Las Palmas otthonában vendégeskedtek, ahol 2:1 arányban alulmaradtak a vendéglátókkal szemben. Szerintem nagy meccs várható, de a vége egál lesz.

  Feldobom holnap az un. Yankee variésönbe, azaz a fenti négy eseményt megfogadva 11 féle variációt hoz a játék. Alaptétnek 70 Ft-ot játszok meg, az így összesen 11×70 azaz, 770 Ft-ba került.
  Ha már kettőt eltalálok, akkor kis pénz üti a markomat.

 7. Szürketestvér szerint:

  Bár a héten tippeltem már (snooker), azonban az un hosszú távú fogadásnak minősül, így e hétre is az alábbi tippjeimet teszem (-ttem) meg.

  Sunderland ? Stoke city : d (döntetlen) odds : 3,1
  Manchester City ? Southampton : d (döntetlen) odds : 4,0
  Brescia ? Cagliari : d (döntetlen) odds : 3,1
  Sassuolo : Fiorentina : d (döntetlen) odds: 3,25

  Sunderland és a Stoke összecsapása, naná hogy angol foci és a premier liga, amely mint tudjuk mindannyian majdnem olyan, mint a magyar un. NB1. A Sunderlandiak az idény kezdete óta csak bukdácsolgatnak és a 13 lejátszott forduló alatt végig a kieső helyek egyikén tanyáznak. Jelenleg a 18. pozíciót foglalják el a 20 csapatos bajnokságban. A fekete macskák ? mert így nevezik a Sunderland klubcsapatát ? a legutóbbi fordulóban meglepetésre a Crystal Palace otthonában 24.000 néző előtt, Londonban győztek. Talán lehet ez már egy jó formába lendülés kezdete? Remélem, a csapat eddig 14 gólt rúgott, viszont benyalt 26-ot. Jó három hete az Everton otthonában kaptak egy hatost, igaz feleltek rá kettővel. A Stoke, a fazekasok, ahogyan becézik őket biztos kezű mesteremberek, egy jó kis középcsapat. Az utóbbi időben elért eredményeik és lejátszott meccseik is ezt támasztják alá. Az előző fordulóban a Southampton oroszlánbarlangjában, 30.000 szurkoló előtt tudtak nyerni. A ?fazekasok? jelenleg a bajnokság 11. helyén állnak, 5 győzelemmel, 4 döntetlennel és 4 vereséggel. 11 gólt lőttek és 12-t kaptak. A fazekasok esélyesebbek, ám a macskáknak, ahogy tudjuk hét életük van és otthonukban, messzi észak-keleten, ahol a ?föld szétválik?, már majdnem Skótföldön kiharcolják a döntetlent, így tippem az egál.

  Manchester City és a fentiekben már említett Southampton mérkőzése (angol foci, premier liga). A City utoljára november 3-án tudott csak nyerni, akkor a BL csoportkörben a Sevilla otthonában arattak 3:1-es sikert. Aztán az előző fordulóban, otthonukban a Liverpool együttese lepte meg őket 54.000 néző előtt, de nagyon. Az eredmény a hatalmas kijelzőn a meccs végén 1:4-et mutatott a Liverpool győzelmét hirdetve. A City a héten a BL-ben is szerepelt, az ?Öreghölgynél? (Juventus) tett látogatást és sajnos vereséggel távoztak. Talán elfáradt a csapat. A ?Souhampton a bajnokság 8. helyén áll, egyenletesen javuló formát mutat. Talán csak az utolsó mérkőzésükbe csúszott be egy kis baki, otthon kikaptak a Stoke-tól egy fával. De mindenképpen erős és jó csapat és bizony a City-nek számolnia kell velük. A City címerében, vagy logóján a ?Superbia in Proelia? felirat szerepel. Büszkeség a csatában, amit érthetünk akár úgyis hogy emelt fővel küzdeni és harcolni, egy becsületes küzdelemben. Így lesz, de a Southampton, a ?szentek? harapni fognak és a meccs vége egál lesz.

  Brescia és Cagliari összecsapás az olasz foci, B ligájában, amely kicsit olyan, mint régen a magyar NB2. A Cagliari tavaly még az A ligában szerepelt és szerintem vissza szeretnének kerülni. Erre utal szereplésük a második ligában. Tizennégy forduló után az első helyen állnak, lőttek 30 gólt és kaptak 10-et. 10 győzelmet arattak, a két-két döntetlen, illetve vereség mellett. Jó kis csapat ez ott lenn (nekünk) délen Szardínia szigetén, ősi sziget, ősi nép ősi kultúrával. A tengeri emberek, mert állítólag ez a jelentése a nép nevének a szardanák, akikről talán ez a föld is a nevét kapta. Szóval ezek a ?tengeri emberek? mindig is kemény ellenfelei voltak bármely klubnak, akikkel szembe kerültek, ám most nem otthon játszanak. A ?szardanák? a legutóbbi fordulóban az Ascolit fogadták és verték 3:0-ra. A Brescia, a becenevük alapján a ?kis fecskék? tavaly is a B ligában szerepeltek. Az idei idényük nem jól indult, ám a 4. forduló óta kisebb megingásokkal, de haladnak, araszolnak felfelé a tabellán.
  Jelenleg a 8. helyen állnak. Címerük, vagy a logójuk egy kék alapszínű pajzs, amelyet középen egy fehér, enyhén V alakú fehér sáv oszt alsó és felső részre. A pajzs közepén egy két lábon álló oroszlán látható. Erre utalhat másik becenevük ?az oroszlánok?. Nekem a kis fecskék jobban tetszik, az talán nem olyan gyakori mint név, vagy mint “hasonlat” a világban. Szóval Lombardia csapata egyre feljebb kúszik a tabellán és kérdés megállítja-e a tengeri embereket a sikersorozatukban. Tippem igen, legalábbis egy döntetlen erejéig.

  Sassuoló és a Fiorentina találkozója az olasz foci A ligájában, amely mint annyiszor hasonlítgatom, majdnem olyan, mint a volt magyar NB1. A Sassuoló kis városka Itália-i csizma felső részének közepén. Talán ha negyven-ezren lakják Modena tartomány e városkáját. Ám focijára büszke lehet, hiszen tavaly a 12. helyen végeztek. A csapatban csupán csak három külföldi játékos játszik, egy horvát, egy ghánai és egy francia nemzetiségű. Kis csapat büszke és nagy erényekkel. Jelenleg az 5. helyen állnak a bajnokságban, 6 győzelem 4 döntetlen és két vereséggel. 15 gólt lőttek és 12-t kaptak. A Fiorentina igazi régi klasszis csapat a toszkán ?fővárosból? Firenzéből. Régi sporik a totózókból áhítattal emlegették a nagy csatákat, a nagy tippeléseket Fiorentííína Torííínóóó? Na de a mában, bizony, bizony a Fiorentina jó kis csapat, a sötét Arno folyó partjáról, a nagy és ármányokkal körbefont család a Mediciek reneszánsz városából. Ez a büszke és ősi várost szívéhez közelállónak tartotta Michelangelo és érdekes módon a hiúságok máglyájának atyja, Giralomo Savanarola, domonkos szerzetes és prédikátor. Talán előre érezte, hogy sorsa is ebben a városban fog beteljesedni. A Fiorentina (a liliomok) a bajnokság 3. helyén állnak 9 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel. 26 gólt lőttek és csak 11-et kaptak. A firenzeiek az Európa ligában is szerepelnek a hétközben Bázelben játszottak, ahol 2:2-es döntetlent értek el. Kérdés mennyit vett ki a csapatból a nemzetközi liga mérkőzés. Előtte a bajnoki fordulóban az Empolit fogadták és vele is ikszeltek 30.000 néző előtt. Most sem lesz könnyű dolguk, a Sassuoló otthonában, ahol ha nem is harmincezer, de mindig tízezer felett van a szurkolók létszáma. A ?kis? Sassuolo, a Reggio-Emiliaban található Mapei arénában játsza hazai mérkőzéseit. Tippem szerint a firenzeiek megszerzik sorozatban harmadik döntetlenjüket.

  Feldobtam ma az un. Yankee variésönbe, azaz a fenti négy eseményt megfogadva 11 féle variációt hoz a játék. Alaptétnek 70 Ft-ot játszok meg, az így összesen 11×70 770 Ft-ba került.
  Ha már kettőt eltalálok, akkor kis pénz üti a markomat. Ha mindegyik meccs ?ülne? akkor a várható nyeremény 23.995 Ft.
  A múlt héten sikerült kicsit nyernem, ami viszont jól jött.

 8. Szürketestvér szerint:

  Jó estlétet!
  Régen voltam már erre. Az elmúlt két hét eccerű tippjeivel nem akartam az olvasókat terhelni.
  Ám a megszokottaknak megfelelően, íme e heti tippjeim:

  Bologna ? Róma : D (döntetlen) odds : 3,4
  Villareal ? Eibar : D (döntetlen) odds: 3,7
  Real Sociedad ? Sevilla : hazai győzelem, vagy döntetlen odds: 1,43

  Bologna és a Róma találkozója az olasz foci, seria A ligájában. A Bologna, a ?piroskékek? ahogy nevezik őket, csöppet mintha gyengélkedne a bajnokságban. A tabellán, a húsz csapat között a 16. helyen áll. A 12 lejeátszott bajnoki fordulóból 4-et megnyertek de 8 esetben vereséggel hagyták el a pályát. Nincs még döntetlenjük. A Római csapat a fővárosiak jól állnak, a bajnokság 3. helyén tanyáznak jelenleg, 8 győzelemmel és 2-2 döntetlen, illetve vereséggel. 27 gólt lőttek és csak 13-at kaptak, evvel szemben a Bolognai srácok aránya rosszabb, 11 lőtt és 15 kapott góllal. Kétségen kívül a fővárosi gárda az esélyesebb ám úgy tűnik a Bolognaiak jó formában lendültek. Az utóbbi két fordulóban győzelmet arattak, a Verona és az Atalanta ellen. A Római gárda nem csak a bajnokságban, hanem a BL csoportmérkőzéseken is helyt áll. Jövő héten Barcelonában vár rá nagy küzdelem. Kérdés hogy a jelenlegi meccsen mennyire teszi oda magát?? A másik kérdés, hogy a Bologna megszerzi-e első döntetlenjét a bajnokságban? Szerintem igen, tippem egál.

  Villareal és az Eibar SD küzdelme a spanyol első ligában (foci) Kedvenc baszkjaim, az Eibar nagyon jól szerepelnek a bajnokságban, jelenleg 6. helyen állnak, 5 győzelemmel, 4 döntetlennel és 2 vereséggel. 16 gólt lőttek és 11-et kaptak. Utolsó két meccsüket megnyerték, előtte a Barcelona otthonában kaptak egy hármast, ám tudtak egy góllal válaszolni is. A Villareal, a sárgák egy hellyel vannak a baszkok előtt, ők az 5. helyen állnak, 6 győzelemmel 2 döntetlennel és 3 vereséggel. 15 gólt lőttek és 11-et kaptak. Utolsó mérkőzésüket, Castellónok az előző fordulót a Barcelona otthonában játszották, ahol ők is benyeltek egy hármast, ám válaszolni nem tudtak rá. Szikrázó mérkőzés lesz, de végén egyik csapat sem hagyja el a zöld gyepet győztesen. Tippem döntetlen.

  Real Sociedad és a Sevilla mérkőzése, szintén spanyol foci és az első liga. A baszkföldi San Sebastin gyönyörű városában fogadják a ?kékfehérek? a Sevilla csapatát. Egyik csapat sem úgy szerepel a bajnokságban ahogy szeretné. A Sevilla az 5. fordulóban még az utolsó helyen kapaszkodott, aztán lassan úgy néz ki, kezd magára lelni. Az előző fordulóban otthonukban fogadták a Real Madridot, és egy jó meccsen 3:2-re le is győzték a fővárosi királyi gárdát. Andalúzia legnagyobbjai a bajnokság mellett a bajnok ligájának D csoportjában is szerepelnek, nem a legnagyobb sikerrel. Jövő héten Németországba utaznak a Mönchengladbach oroszlánbarlangjában játszák majd a következő BL fordulót. A Real Sociedad, az Eibarhoz hasonlóan szintén baszk csapat az utolsó két fordulóban vereséget szenvedett. Kikapott az újonc Las Palmastól, annak otthonában, előtte meg hazai pályájukon, 19.000 néző előtt, San Sebastianban lepte meg őket a Celta Vigo és nagy csatában, még 2:1-es félidei vezetést követően 2:3-ra alulmaradtak. A győztes gólt a Vigo a 89. percben lőtte be. Szóval van mit törlesztenie a kékfehéreknek a közönségükkel szemben, bízom bennük és tippem kétesélyben hazai győzelem, vagy egál.

  Holnap feldobom az un. Patent variésönbe, ami azt jelenti, hogy a három eseményt 7 fogadásban játsza meg. Vszeg alaptippként 80 Ft-t teszek meg, így összesen 7×80 Ft, azaz 560 Ft-ba fog kerülni. A várható nyereményt nem tudom, nem számoltam utána. Ha már egy meccset eltalálok akkor nyerek, attól függően melyik volt az és az ahhoz tartozó odds x alaptét. Ha többet, akkor persze ez már összeszorzódik..

 9. Szürketestvér szerint:

  Jó estlétet!
  A múlt héten nem tippeltem, egyéb és fo ntos elfoglaltság végett.

  Valencia ? Levante : (hendikep 0:1-re) Döntetlen odds : 3,3
  Eibar ? Rayo Valecano : döntetlen odds : 3,3
  Thüringer HC ? FTC : döntetlen odds : 8,0
  Lengo-Bur ? Hannover : döntetlen odds : 8,0

  Valencia és a Levante találkozója a spanyol csúcsligában (foci) A Valencia jelenleg a 9. helyen áll, evvel szemben a Levante az utolsó, azaz a 20 helyet foglalja el. Nem igazán megy a fiúknak. Az eddigi kilenc meccsből egy győzelmük, három egáljuk és 5 vereségük van. Lőttek 6 gólt, ám kaptak 19-t. Borzasztó arány. Azt az egy győzelmüket viszont a Villareal-lel szemben érték el, otthon nyertek 1:0-ra. Aztán viszont a következő két fordulóban kikaptak és beszedtek 7 gólt, amire válaszolni sem tudtak. Minden bizonnyal fájó vereség lehetett az előző fordulóban, amikor is otthonukban a Rayo Valecano ?tól kaptak 4 gólt. Kétségtelen a Valencia az esélyesebb, és vszeg nyerni is fog. Ám szvsz csak egy góllal, így hendikepben 0:1 előnnyel a Levante felé, tettem meg a tippem döntetlenre.

  Eibar és a Rayo mérkőzése, szintén spanyol foci és pedig a csúcsligában. Kedvenc baszkjaim, jól szerepelnek a bajnokságban. Fiatal klub, hiszen 1940-ban alakult, és a tavalyi idényben jutottak fel először a csúcsligába. Az eddig lejátszott 9 forduló után a 7. helyen állnak. Bár mintha megtorpantak volna az utóbbi időben. Igaz az előző fordulóban a Barcelona otthonában kaptak ki 3:1-re. Előtte a saját otthonukban a gyengélkedő Sevillával ikszeltek. A Rayo Vallecano fővárosi csapat és bizony nem a legjobb formában kezdte az idei bajnokságot, jelenleg a 14. helyen áll. Az előző fordulóban otthonukban elverték az Espanolt, mégpedig három fával, amire az ellenfél még válaszolni sem tudott. Azonban előtte három fordulón keresztül csak vesztesként tudták a pályát elhagyni. A kérdés, hogy az előző forduló sikere meddig tart ki. Illetve az Eibar mennyire fáradt el a jó bajnoki kezdés után. Mindenképpen nagy meccs várható, nagy küzdelem, amely a végén pontosztozkodással zárul. Így tippem döntetlen.

  Thüringer HC és az FTC mérkőzése a női kézilabda BL csoportkörében. Jelenleg a Fradi vezeti a a négyfős csoportot. Két mérkőzésből 1 győzelem és egy döntetlennel. A legutóbb, a döntetlent a Franciahonban, a Fleury Loiret otthonában érte el. A győzelmét meg itthon a Podravka Koprivnica ellen. A thüringiai csapat ez idáig a BL-ben ugyanúgy szerepel ahogy a mi Fradink. Azaz egy győzelemmel szintén Koprivnica ellen és egállal szintén a Fleury-vel szemben. A magyar lányok jók, szépek és csinosak úgy általában is. Na és kézilabdában se vagyunk rosszak. Én mindig úgy éreztem, hogy idegileg, vagy inkább pszichésen nem tudtuk felvenni a versenyt a világ legjobbjaival. Nekem a Thüringer-ről a thüringiai hurka jut eszembe, még régről az átkosból. Úgy emlékszem mintha nem szerettem volna. Minden bizonnyal nagy küzdelem várható a német arénában és a Fradink bravúrt fog elérni a döntetlennel is. Így tippem ? bármennyire is ritka a kézilabdában ? döntetlen.

  Lengo-Bur és a Hannover találkozója a ffi, német kézilabda bundesligájában. A két csapat nem igazán szerepel kiemelkedően a bajnokságban. A Lengo a 13. a Hannover a 10. helyen áll. A Hannovernek három, a Lengonak egy döntetlenje van az ez idáig lejátszott 11 fordulóban. Én bízok benne, hogy a két csapat egáljának száma emelkedni fog a hétvégén eggyel-eggyel. Így tippem: döntetlen.

  Feltettem a fenti négy eseményt az un. Yankee variésönben, amely 11 kombinációt játszik meg. Az alaptét 60 Ft volt, így a fentiek alapján a játék költsége 660 Ft. A várható nyeremény ? ha minden meccs bejön ? 88.445 Ft. Ha mindegyik tippem ül?. Kettőt még elveszíthetek akkor is nyerek valamennyit, természetesen az attól függ melyik meccseket találtam el.

 10. Szürketestvér szerint:

  Jó estlétet!

  E heti tippjeim:

  Reims ? Caen : döntetlen (odds.: 3,1)
  Carlisle ? Exeter : döntetlen (odds.: 3,15)
  Southampton ? Leichester : hazai győzelem (odds.: 1,76)
  Swansea ? Stoke City : hazai győzelem, vagy döntetlen (odds.:1,22)

  Reims és Caen találkozója a francia foci első ligájában. A Caennek jól megy 9 forduló után a 3. helyen áll 18 ponttal. A Reims a 7 helyen áll. Caennek nincs ez idáig döntetlenje, na most lesz.

  Carlisle és az Exeter mérkőzése az angol foci harmadik ligájában. A Carlisle a 9. helyen szerepel 12 forduló után. Az Exeter a 11. helyen áll 1 ponttal lemaradva a Carlisle-től. A gólarányuk is hasonló, abban a tekintetben, hogy ugyanannyi gólt lőtt mind két csapat, mint amennyit kapott. Az előző fordulóban mind a két együttes az otthonában játszott, a Carlisle kikapott, míg az Exeter egált harcolt ki. A Carlisle címerében két egymással szemben ágaskodó sárkány tart egy pajzsot, amelyben fehér alapon vörös kereszt (Görög kereszt jellegű) látható és a pajzs fölött egy bástyasor. Az Exeter címerében, szintén egymással szemben álló alak tart egy pajzsot. Ám itt a két alak két pegazus és pajzson hosszában két színre osztott alapon egy vár képe látható és a pajzs felett egy lovagi páncélzat fejrésze lenne, de ez nem biztos. A lényeg, hogy vajon ki került ki a győztesen a találkozó végén, a sárkányok, vagy a szárnyas paripák? Egyik sem. A tippem döntetlen.

  Southampton és Leichester találkozója az angol foci, csúcsligájában, a premier ligában. A Southampton (a szentek) talán kezdenek magukra lelni, mert a bajnokságot harmat gyengén kezdték. A Leichester a (a rókák) jól kezdtek, ám kicsit talán megtorpanhattak, mert szeptember 26-án az otthonukban beugrott egy 5 gólos vereség az Arzenállal szemben. Az öt gólra csak kettővel tudtak felelni. De aztán helyre tették magukat, mert a következő (azaz az előző) fordulóban a Norwich otthonában tudtak győzni. A ?szentek? szeptember 20-óta sikert sikerre halmoznak. Akkor 20-án a MU-tól nyaltak be egy vereséget otthon, ám azt követően három meccset megnyertek ? kettőt idegenben ? és 12 gólt lőttek, csak kettőt kaptak. Úgy érzem, hogy a siker tovább folytatódik és legalább egy góllal többet szereznek a szentek, így tippem hazai győzelem.

  Swansea és Stoke City küzdelme, szintén angol foci és a premier liga. Ezt nem kellene külön kommentálnom, mert a hattyúk, a velsziek inkább a máglyán halnak, ám meg nem futamodnak. Viszont azt el kell ismerni, hogy mostanában mintha botladoznának. 5 meccs óta nem érezhették már a győzelem ízét. A Liga kupából is kiestek. Egy biztos, mégpedig az hogy harcolni fognak. A Stoke, a fazekasok viszont szépen szerepelnek, a kupában is tovább jutottak, mégpedig idegenben harcolták ki ? a Fulham ? ellen a sikert. Én bízom benne, hogy a hattyúk magukra találnak, de a kisördög bennem van, így a tippem, hazai győzelem, vagy döntetlen.

  Megjátszottam ?-es variésönbe, tehát egy meccs elmehet és még akkor is nyerhetek. Alaptétnek 110 Ft-t tettem meg, így a játék 440 Ft-ba került. A várható nyeremény, ha minden meccs ül, akkor 4.675 Ft.

  A múlt heti tippek közül, a magy meglepetés álom maradt, míg a variációsban, elment két meccs, így 110 Ft jött vissza nyereményként.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.