KupOnline

Az újságban annak idején az üzeneteinket kuponok segítségével tudtuk megjelentetni. Ezekből egy megjelenési számban négy jelenhetett meg egy álnév alatt, emlékeim szerint egyenként 500 leütésnyi üzenettel, vagy az összevonás lehetőségének köszönhetően egy 2000 karakter hosszúságú írást is le lehetett közöltetni.

HIRDETÉS-kupon

HIRDETÉS-kupon

A kuponokat tehát megírtuk, borítékba tettük és postára adtuk, de akadt olyan is, aki (d.n. AKI?) személyesen vitte be a szerkesztőségbe.
A kuponjaink ezután a szerkesztőség dolgozóinak kezébe kerültek, akik begépelték (közben javították is) írásainkat, és azok 1-5 nap múlva láttak nyomtatásban napvilágot.
Már amikor. Mert néha megesett, hogy a feladott kupon kézbesítésére nem került sor, a postaláda a és a szerkesztőség közötti úton nyoma veszett. A rovatban viccesen az ilyen eseteket
Posta Béla számlájára írtuk. Posta Béla volt az a fiktív személy, aki néhány üzenetünket nem kézbesítette, hanem megtartotta magának, mert annyira tetszett neki a tartalma. A ronda kiolvashatatlan írásunkból, vagy a szerkesztőség dolgozóinak figyelmetlenségéből, esetleg tévedéséből kifolyólag soha egyetlen írás sem lett elgépelve, ha mégis ilyesmivel találkozol, akkor az csakis a Nyomda Ördögének műve lehetett!

  Minden az újságban megjelent írás végén találsz zárójelben egy betűt, amely azt jelezte, hogy az adott kupont a szerkesztőség mely tagja gépelte be. A rovat írói és a szerkesztőség dolgozói között sokszor bensőséges kapcsolat alakult ki. Sokan (köztük jelentéktelenségem is) egyetlen szerilányon keresztül közölték le írásaikat.
Én minden általam beküldött borítékon szerepeltettem: Viki (K)
(Kezeit innen is csókoltatom! Aki hallja adja át!)

 Alapjában véve a fent leírtak érvényesek itt is, vagyis:
Kizárólag a játékszabályoknak megfelelő írást lehet megjelentetni, melynek hossza nem haladhatja meg a 2000 karaktert. A mai felgyorsult világban talán kissé furcsán hangzik, de az általad beküldött írás nem azonnal jelenik meg, hanem legkorábban a következő szám újra-megjelenésekor.

Ez van, ez egy retro oldal régi szokásokkal! :)

(Cs)

 

Küldj kupont most!