A fény születése

Szenteste a keresztények Jézus születését ünneplik, erre emlékeznek a mindannyiunk által ismert betlehemes játékokkal, az éjféli misével. Ez a nap sok esetben egy picit fennköltebb a más vallású, vagy akár az ateista személyek számára is, hiszen a legtöbben közülük is karácsonyfát állítanak, alkalomhoz illő tradicionális vacsora kerül az asztalra, ezekben a napokban összegyűlik a család és az emberek megajándékozzák szeretteiket.

Tudományos (vagy ha úgy tetszik spirituális) értelemben is különleges ez az időszak, hiszen ekkortájt van a napforduló, vagyis jutunk túl azon a napon mikor legrövidebb a nappal és leghosszabb az éjszaka. Amennyiben egy szemernyit figyelemmel kísérjük környezetünk változását, akkor szinte tetten érhetjük, ahogy egy icipicivel, a tegnapinál épp csak egy hajszálnyival, csak néhány perccel tovább van világos, mintha csak most született volna meg a fény, amely aztán napról-napra erősödik és győzelmet arat a sötétség felett.
A világosság időtartamának növekedésével együtt lassacskán emelkedik a hőmérséklet is, és végül beköszönt majd a tavasz, a táj megtelik élettel.

A fentiek okán mi ma nektek a Hirdetés újság világra jöttének  pillanatát hoztuk el, a kezdeti állapotot, melyben a Harminckettes későbbi virágzásának magja már jól látható módon, odaadó gondossággal el volt vetve.
A mutatványszám újra-megjelentésével kívánunk mindenkinek meghitt, békés ünnepet!

A bejegyzés kategóriája: Karácsony
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.